Sprekers uitgelicht


Prof. dr. Jan Kremer

Na ruim 20 jaar klinisch werk binnen de gynaecologie en verloskunde, heeft hij in 2011 een stap in de breedte van de zorg gezet. Samen met Ab Klink heb ik een adviespraktijk opgezet rondom zinnige zorg. In het rapport ‘Kwaliteit als Medicijn’ beschreven zij hoe allianties van verzekeraars en aanbieders de zorg beter en betaalbaarder kunnen maken. Daarnaast is Kremer vanaf dat moment strategisch adviseur van de RvB en vanuit die rol betrokken bij onder andere het proces van keuzes maken, het betaalbaar-beter programma en de organisatieverandering in het Radboudumc.

Vanaf 2021 is Kremer Speciaal Gezant Passende Zorg bij het Zorginstituut en onder andere verantwoordelijke voor het op te stellen Kader Passende Zorg.
Mark Schutte
Hartfalen anno 2022: een multidiciplinaire zaak

Mark Schutte neemt je mee in hartfalenbehandeling. In 45 min leer je waarom hartfalen een multidisciplinaire behandeling
vereist, hoe de behandeling is veranderd, welke implicaties dit heeft in jouw dagelijkse praktijk en welke tools jou kunnen
helpen om jouw patiënt te overtuigen. Na deze sessie ben je thuis in hartfalenbehandeling anno 2022!

Instituut voor faalkunde

Ontkramp: durf te proberen en wees mild voor jezelf en anderen als er iets misgaat.
Geloof in groei en ontwikkeling.
Train je faalspieren. Daag jezelf uit, faal door en faal beter.
Leef faalkundig en misluk moedig!

In 2014, een jaar na de release van zijn eerste boek ‘Fouten maken moet’, bedacht Remko van der Drift de term ‘Faalkunde’.

Faalkunde staat voor het vermogen om moedig met fouten om te gaan. Het kunnen verwelkomen van iets wat meestal niet welkom is. Deze foutenmaakmoed heeft een voor- en achterkant.

Aan de voorkant gaat het om moedig zijn over wat komen gaat. Risico’s durven nemen en uitdagingen aangaan waarbij je grote kans loopt te mislukken. Iets spannend vinden en het toch doen. De bereidheid om onderuit te gaan om verder te komen.

Aan de achterkant gaat het om moedig kunnen reageren op dat wat gebeurd is. Mild en accepterend zijn over de fouten die jij en anderen gemaakt hebben. Lerend, open, creatief en improviserend kunnen omgaan met mislukkingen die op je pad komen.Björn Kuipers

Topscheidsrechter en topondernemer. Björn Kuipers is beide. Hij weet topsport uit eigen ervaring met business te verbinden. Als u besluit Kuipers te boeken als dagvoorzitter heeft u een bekwame en scherpe ‘scheidsrechter’ in huis die uw event in de juiste banen leidt.

Björn treedt na zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in de voetsporen van zijn vader. Die is een verdienstelijke scheidsrechter in het amateurvoetbal en runt een supermarkt. Björn doet hetzelfde. Samen met zijn vrouw runt hij een Jumbo-supermarkt in zijn woonplaats Oldenzaal. Daarnaast manifesteert hij zich jarenlang als topscheidsrechter.

In zijn actieve scheidsrechtersloopbaan fluit Björn op nationaal en internationaal profniveau. Hij is de baas op het veld tijdens EK-kwalificatiewedstrijden en bij wedstrijden voor de UEFA Cup. In 2009 promoveert Björn naar de hoogste klasse van arbiters binnen de Europese Voetbalbond. In 2012 maakt hij deel uit van de selectie van 12 scheidsrechters tijdens het EK en in 2013 is hij hoofdscheidsrechter in de finale van de UEFA Europe League.Caroline Koetsenruijter
Lezing ‘Jij moet je bek houden!’

Caroline Koetsenruijter (42) is adviseur en trainer op het gebied van agressie tegen Veilige Publieke
Taak professionals zoals zorgprofessionals. Het is haar missie dat alle VPT’ers in Nederland veilig hun
belangrijke werk kunnen doen. Agressie is namelijk niet normaal en hoort er niet bij. Het moet
afgelopen zijn met de jaarlijkse drie miljoen agressie- en geweldsincidenten tegen professionals
waaronder vele arts-assistenten en huisartsassistenten. Caroline schreef de bestsellers ‘Jij moet je bek
houden!’ (2020) en ‘Het Agressieparadijs’ (2021). Ze was werkzaam als docent en onderzoeker aan de
Universiteit Leiden en als ambtenaar bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Sinds 2007 is Caroline
directeur van Instituut KCB. Caroline geeft tijdens de lezing: duiding, concrete inzichten en tips om
veilig te werk te gaan. Hoe reageer je als iemand intimideert? Wanneer wordt weerstand agressie?
Wat zeg je als iemand jou de huid vol scheldt? Hoe keren we het tij van verruwing en verharding? Wat
moet de werkgever voor je doen bij agressie of geweld? Hoe neem je jezelf in acht?