Sprekers uitgelicht


Jan Kimpen

Jan Kimpen is sinds januari 2016 Chief Medical Officer bij Royal Philips.

De digitale transformatie van de gezondheidszorg
De COVID-19 pandemie heeft de adoptie van digitale oplossingen in de gezondheidszorg in alle delen van de wereld enorm versneld. Maar welke uitdagingen brengt dit met zich mee, en welke mogelijkheden biedt dit tegelijkertijd met zich mee om sommige van de grootste uitdagingen te adresseren? In deze keynote vertelt Jan Kimpen, Chief Medical Officer bij Philips, hoe digitale technologie op een veilige en duurzame manier de gezondheid van mensen kan helpen verbeteren en hoe betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg bereikt kunnen worden.Instituut voor faalkunde

Ontkramp: durf te proberen en wees mild voor jezelf en anderen als er iets misgaat.
Geloof in groei en ontwikkeling.
Train je faalspieren. Daag jezelf uit, faal door en faal beter.
Leef faalkundig en misluk moedig!

In 2014, een jaar na de release van zijn eerste boek ‘Fouten maken moet’, bedacht Remko van der Drift de term ‘Faalkunde’.

Faalkunde staat voor het vermogen om moedig met fouten om te gaan. Het kunnen verwelkomen van iets wat meestal niet welkom is. Deze foutenmaakmoed heeft een voor- en achterkant.

Aan de voorkant gaat het om moedig zijn over wat komen gaat. Risico’s durven nemen en uitdagingen aangaan waarbij je grote kans loopt te mislukken. Iets spannend vinden en het toch doen. De bereidheid om onderuit te gaan om verder te komen.

Aan de achterkant gaat het om moedig kunnen reageren op dat wat gebeurd is. Mild en accepterend zijn over de fouten die jij en anderen gemaakt hebben. Lerend, open, creatief en improviserend kunnen omgaan met mislukkingen die op je pad komen.Björn Kuipers

Topscheidsrechter en topondernemer. Björn Kuipers is beide. Hij weet topsport uit eigen ervaring met business te verbinden. Als u besluit Kuipers te boeken als dagvoorzitter heeft u een bekwame en scherpe ‘scheidsrechter’ in huis die uw event in de juiste banen leidt.

Björn treedt na zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in de voetsporen van zijn vader. Die is een verdienstelijke scheidsrechter in het amateurvoetbal en runt een supermarkt. Björn doet hetzelfde. Samen met zijn vrouw runt hij een Jumbo-supermarkt in zijn woonplaats Oldenzaal. Daarnaast manifesteert hij zich jarenlang als topscheidsrechter.

In zijn actieve scheidsrechtersloopbaan fluit Björn op nationaal en internationaal profniveau. Hij is de baas op het veld tijdens EK-kwalificatiewedstrijden en bij wedstrijden voor de UEFA Cup. In 2009 promoveert Björn naar de hoogste klasse van arbiters binnen de Europese Voetbalbond. In 2012 maakt hij deel uit van de selectie van 12 scheidsrechters tijdens het EK en in 2013 is hij hoofdscheidsrechter in de finale van de UEFA Europe League.