De werkgroep Invest heeft dit jaar Amref Flying Doctors tot goed doel uitgeroepen. PA Huisartsgeneeskunde Anne-Kari Swarte gaat 400 kilometer fietsen om geld in te zamelen voor 3 projecten van Amref in Malawi.

Anne-Kari Swarte

PA Huisartsgeneeskunde gaat 400 kilometer fietsen om geld in te zamelen voor 3 projecten in Malawi:

  • project Yes I do: tegen besnijdenissen, kind huwelijken en tiener zwangerschappen.
  • Project Health Centre: veilig bevallen in een kliniek met schoon water.
  • Project Leap: trainen van gezondheidsvrijwilligers via mobiele telefoon en apps om zo adviezen, zoals voor bijvoorbeeld Covid19, zoveel mogelijk te verspreiden in het land.
    Anne-Kari: “In december 2019 ben ik door een vriendin enthousiast gemaakt over de Africa Classic; 400 km en 4000 hoogtemeters mountainbiken door Malawi in zes dagen. Een super toffe persoonlijke uitdaging en dat voor een goed doel. Met nul mountainbike ervaring moest er op tijd gestart worden met de voorbereiding, dus in februari 2020 startte ik met mijn eerste kilometer op een mountainbike. Schoenen vastklikken en fietsen maar! Ik ben nu hard aan het trainen om 2 a 3 keer in de week ritten van 70 kilometer te maken, om zo over een jaar 400 km te kunnen fietsen. Volg je mijn progressie op de NAPA instagram? Een voorwaarde voor het mee mogen rijden aan de Africa Classic is dat je per persoon 5000€ sponsorgeld inzamelt. Als jullie nu vast per maand € 1,00 sparen, dan kunnen we in november echt een topbedrag inzamelen voor Amref Flying Doctors. Dank alvast!”

LAATSTE UPDATE

Hallo allemaal,

Hierbij mijn laatste update . De afgelopen weken heb ik weer een hoop toffe rondjes gefietst, zowel in Brabant als in Zeeland. Een leuke en wisselende omgeving motiveert, maar ook het gevoel dat het steeds makkelijker en verder lukt zonder bekaf te zijn geeft een lekker gevoel. Dus goed op schema in de voorbereiding op Malawi. De Covid crisis geeft wel wat onzekerheden, maar het trainen kan gelukkig gewoon door blijven gaan en ook het inzamelen van geld voor Amref Flying Doctors. Want dat er geld nodig is blijft een feit.

Twee weken geleden heb ik met de stuurgroep van onze vakgroep huisartsgeneeskunde echt een leuk project gefietst! 12

We hebben allemaal in onze eigen omgeving een letter gefietst (zie foto), die terug gaan komen in een kort filmpje tijdens het Invest. Het is echt gaaf dat iedereen zo enthousiast meedoet om me te steunen!

Nog een week en dan begint het Invest. Ik heb er veel zin in en hoop echt dat we een super mooi bedrag gaan inzamelen dat ik mee kan nemen naar Amref.

Tot 12 en 13 november!

Groetjes, Anne-Kari

Sinds kort heb ik mijn eigen doneerpagina en kan je me verder volgen in mijn voorbereiding via Instagram.


Over Amref Flying Doctors
Wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. Amref Flying Doctors zet zich in voor een gezond en sterk Afrika. We zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf.

Nog steeds vliegen onze Afrikaanse artsen naar afgelegen gebieden om zorg te verlenen, maar vandaag de dag doen we veel meer om de gezondheidszorg in Afrika te verbeteren. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en werken we in negen Afrikaanse landen. Ons hoofdkantoor staat in Kenia en veel van onze medewerkers zijn Afrikaans (97%).

Afrikaanse oplossingen voor Afrikaanse problemen
Veranderingen die blijvend zijn, komen van binnenuit tot stand. Bij alles wat we doen, gaan we uit van de behoefte en kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. Samen met hen zoeken we naar praktische oplossingen die zij zelf kunnen uitvoeren en voortzetten. Zo kunnen zij op eigen kracht hun leven gezonder maken.

Meer info over Amref Flying Doctors vindt u op de website.