De werkgroep Invest heeft dit jaar Amref Flying Doctors tot goed doel uitgeroepen. PA Huisartsgeneeskunde Anne-Kari Swarte gaat 400 kilometer fietsen om geld in te zamelen voor 3 projecten van Amref in Malawi.

Anne-Kari Swarte

PA Huisartsgeneeskunde gaat 400 kilometer fietsen om geld in te zamelen voor 3 projecten in Malawi:

  • project Yes I do: tegen besnijdenissen, kind huwelijken en tiener zwangerschappen.
  • Project Health Centre: veilig bevallen in een kliniek met schoon water.
  • Project Leap: trainen van gezondheidsvrijwilligers via mobiele telefoon en apps om zo adviezen, zoals voor bijvoorbeeld Covid19, zoveel mogelijk te verspreiden in het land.
    Anne-Kari: “In december 2019 ben ik door een vriendin enthousiast gemaakt over de Africa Classic; 400 km en 4000 hoogtemeters mountainbiken door Malawi in zes dagen. Een super toffe persoonlijke uitdaging en dat voor een goed doel. Met nul mountainbike ervaring moest er op tijd gestart worden met de voorbereiding, dus in februari 2020 startte ik met mijn eerste kilometer op een mountainbike. Schoenen vastklikken en fietsen maar! Ik ben nu hard aan het trainen om 2 a 3 keer in de week ritten van 70 kilometer te maken, om zo over een jaar 400 km te kunnen fietsen. Volg je mijn progressie op de NAPA instagram? Een voorwaarde voor het mee mogen rijden aan de Africa Classic is dat je per persoon 5000€ sponsorgeld inzamelt. Als jullie nu vast per maand € 1,00 sparen, dan kunnen we in november echt een topbedrag inzamelen voor Amref Flying Doctors. Dank alvast!”

UPDATE
Hallo collega’s,

Nog een maand en dan zien we elkaar tijdens het Invest en hoop ik dat jullie allemaal sinds augustus die euro per maand opzij hebben gelegd om mij te helpen het sponsorgeld bij elkaar te brengen en Amref te steunen bij hun projecten. Via deze link kan je die €4,00 of een ander zelf gekozen bedrag storten https://tinyurl.com/y2jfal5w

Mijn training:

Sinds februari dit jaar staan twee ochtenden per vrij gepland in mijn agenda om te gaan fietsen. Om te starten is dit voldoende, maar dat zal ik later in de training uit moeten gaan breiden naar vier keer per week. Ook nog een uitdaging met een 38-urige werkweek en een gezin.

Mijn eerste rit dit jaar was een rondje van 14 km, in 1 uur gefietst. Na een aantal jaren niet sporten door allerlei omstandigheden, maar vooral slechte smoesjes, kwam ik bezweet thuis en vond ik dat ik best wel goed was gestart Geen bergen om te trainen, maar wel veel wind en best wel koud. Een maand later werden het rondjes van 25 km per ochtend en ging het tempo steeds wat meer omhoog. Inmiddels zitten er al ritten bij van 60 km en is een rondje van 25 km een klein rondje geworden.

Een beetje regen is geen reden om niet te gaan, dus in de afgelopen 7 maanden nauwelijks uitvaldagen. En dat voelt ook nog eens supergoed. De meeste dagen vertrekken we vanuit huis en ontdekken we steeds nieuwe stukken in de omgeving en soms laden we de fietsen op de auto om op andere mooie plekken te rijden.

(Foto en kaartje Oesterdam).

Tips voor mooie routes zijn zeer welkom, wie weet kan ik die dan in een volgende update met jullie delen.

Groetjes Anne-Kari


Over Amref Flying Doctors
Wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. Amref Flying Doctors zet zich in voor een gezond en sterk Afrika. We zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf.

Nog steeds vliegen onze Afrikaanse artsen naar afgelegen gebieden om zorg te verlenen, maar vandaag de dag doen we veel meer om de gezondheidszorg in Afrika te verbeteren. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en werken we in negen Afrikaanse landen. Ons hoofdkantoor staat in Kenia en veel van onze medewerkers zijn Afrikaans (97%).

Afrikaanse oplossingen voor Afrikaanse problemen
Veranderingen die blijvend zijn, komen van binnenuit tot stand. Bij alles wat we doen, gaan we uit van de behoefte en kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. Samen met hen zoeken we naar praktische oplossingen die zij zelf kunnen uitvoeren en voortzetten. Zo kunnen zij op eigen kracht hun leven gezonder maken.

Meer info over Amref Flying Doctors vindt u op de website.